Het Bureau Krediet Registratie

In de wereld van de leningen is het BKR een zeer bekende term. Bij het aanvragen van een lening zal er een BKR toetsing worden gedaan over de aanvrager van de lening. Op deze manier kunnen aanbieders er achter komen of de aanvrager al over een lening beschikt of over schulden. In dit geval wordt er gesproken over een positief, of negatief BKR. Hieruit wordt vervolgens een conclusie getrokken of de persoon een lening kan krijgen of niet. Het is hierdoor belangrijk een gezond positief saldo te hebben op de rekening zodat er ook een lening gedaan kan worden. Bij een erg negatief saldo is het in de meeste gevallen hierdoor dus ook niet mogelijk.

De voordelen van het BKR

Bij een negatief BKR is het helaas niet mogelijk om een lening aan te vragen. Pas wanneer de vorige leningen of de schulden zijn afbetaald is het weer mogelijk om in aanmerking te komen voor een lening. Het BKR heeft echter ook een aantal voordelen. Zo zorgen zij er voor dat er niet meer geld wordt geleend dan iemand kan veroorloven.

Het aanvragen van een lening met BKR heeft ook een aantal grote voordelen. Bijvoorbeeld 1000 euro lenen met BKR zorgt er voor dat er geen extra hoge kosten worden gerekend. Bij het aanvragen van een lening zonder BKR is dit wel het geval.

Aanbieders met BKR

Het is mogelijk om bij aanbieders te informeren of zij werken met het BKR of niet. Op deze manier kom je direct te weten of er veel extra kosten aan te pas zullen komen bij het aanvragen van een lening of niet. Al met al heeft het aanvragen van een lening met BKR een aantal grote voordelen, voornamelijk voor de aanvrager van de lening. Zo slechts is het BKR dus nog niet! Belangrijk is om altijd goed te kijken naar de diverse voorwaarden die worden gesteld.