Creditcard

Een creditcard wordt ook wel kredietkaart genoemd. Het is een pas waarmee je aankopen kunt doen, zonder dat je gelijk de betaling hoeft te voldoen. Deze word achteraf van je rekening afgeschreven. Het gebruik van een creditcard lijkt eigenlijk veel op het afsluiten van een lening. Hierbij ontvang je ook eerst geld, wat je later moet terugbetalen. Met een creditcard kun je aankopen doen en hier later voor betalen. Vaak zit hier ook een rente op, waardoor je uiteindelijk meer betaalt dan je kwijt zou zijn als je direct met een betaalkaart zou betalen. Het is dus verstandig om hierin een goede overweging te maken.

Internationaal betalen

Je kunt met een creditcard eigenlijk overal wel terecht; er geldt namelijk een brede, wereldwijde acceptatie op het betalen met creditcards. Er zijn verschillende bekende creditcards in omloop, waarbij je kunt denken aan American Express, Visa en MasterCard. Deze hebben wereldwijd acceptatiepunten opgebouwd, zodat je overal met de kaarten kunt betalen. Om het gebruik van de kaarten zo veilig mogelijk te maken, is er een pincode aan de creditcard toegevoegd, naast de originele handtekening die moest worden afgegeven. Op deze wijze is de creditcard nog persoonlijker en kan deze minder gemakkelijk worden gebruikt bij diefstal.

Om het betalingsgemak nog meer te vergroten, is er tevens een chip aan de creditcard toegevoegd. Zo kun je overal gemakkelijk betalen met het bedrag wat je reeds als reserve op de creditcard hebt opgewaardeerd, zonder dat je door de hele procedure heen hoeft die normaal geldt bij gebruik van de creditcard.