Leningen Vergelijken in België? Hoe doe ik dat?

Leningen Vergelijken in België? Hoe doe ik dat?

In Nederland doen mensen het al jaren; het vergelijken van leningen en andere bankproducten zoals spaarrekeningen en creditcards alvorens ze overgaan tot het afsluiten van een product. In België gebeurd dit minder maar sinds een aantal jaar zijn er diverse websites op de Belgische markt gestart waar Vlamingen gemakkelijk bankproducten zoals leningen kunnen vergelijken.

Voorbeelden van dit soort websites zijn Forento en Spaargids, deze sites bieden bezoekers een overzichtelijke vergelijking van leningen.

Wat voor soort leningen kan ik online vergelijken en afsluiten?

Autoleningen: Bent u van plan een nieuwe of tweedehands auto aan te schaffen? Maak dan gebruik van een lening voor de financiering van uw wagen.

Hypothecaire leningen: Dit type leningen zijn leningen voor de langere termijn voor de aanschaf van een nieuwe of bestaande woning.

Persoonlijke leningen: Dit type leningen wordt ook wel doorlopend krediet genoemd en zijn leningen voor een korte periode voor wanneer u met spoed geld nodig heeft.

Renovatieleningen: Wilt u uw huis gaan verbouwen? Maak dan gebruik van een renovatielening om deze verbouwing of aanbouw the bekostigen.

Waar op letten tijdens de vergelijking?

Tijdens het vergelijken van de verschillende leningen is het belangrijk dat u eerst goed nadenkt of u de lening wel nodig heeft en of u deze kunt bekostigen. Wanneer u er zeker van bent dat u het geleende bedrag nodig heeft en in staat bent om deze terug te betalen dan is het belangrijk om te kijken naar het rentepercentage (JKP) dat u moet betalen en wat de looptijd van de lening is.

Let er ook op dat u met een vertrouwde kredietverstrekker in zee gaat, dit kunt u zien aan of de verstrekker een waarborg heeft en u kunt online zoeken naar ervaringen van andere mensen die er een lening hebben afgesloten.

Zoals eerder gezegd, denk altijd goed na voordat u een lening afsluit, een lening kost geld en de percentages aan rente kunnen soms flink oplopen.