Minilening afsluiten

Minilening afsluiten

Het afsluiten van een minilening gaat vaak via internet. Op diverse websites geven aanbieders de mogelijkheid om leenproducten direct af te sluiten. Maar wat is nou het juiste moment om een minilening af te sluiten? Dit doe je op het moment dat je direct geld nodig hebt en het over een niet al te hoog bedrag gaat. Dit kan bijvoorbeeld zijn op het moment dat je wasmachine kapot is gegaan. Bij een minilening heb je het geld snel op je bankrekening staan. Dit is soms al binnen 1 uur! Het klinkt te mooi om waar te zijn, maar er staat wel een fikse rente tegenover zo’n supersnelle minilening. In dit artikel gaan we in op de voor en de nadelen van een minilening.

Voordelen minilening

Het belangrijkste voordeel van een minilening is de snelheid. Binnen enkele uren een lekker bedrag op je rekening zodat je rekening kan betalen die niet langer kan wachten. Dit is ideaal op het moment dat je voor onverwachte kosten komt te staan. Hierbij kan je ook denken aan een kapotte auto wat direct betaald moet worden bij de garage omdat je anders niet naar je werk kan.

Nadelen minilening

Er zit ook zeker een nadeel aan een minilening: de rente. De rente voor een minilening kan soms wel oplopen tot 15%. Dit zijn naar onze mening eigenlijk woeker-tarieven. Soms wordt gesproken over een lager rente-percentage maar zitten er een eenmalige administratieve kosten aan de minilening vast. Ter vergelijking: een persoonlijke lening heeft een gemiddeld rente-percentage van 7 tot 8 procent. Dit is veel goedkoper dan een minilening. De looptijd van een minilening is over het algemeen kort. Je hebt dus een relatief korte periode om je schuld weer af te lossen. Dit moet soms al binnen een maand. Bedenk voordat je de minilening aangaat altijd of het haalbaar is om de lening zo snel af te lossen. Let op: Er staan vaak hoge boetes op het te laat aflossen van een minilening!

Nu je inzicht hebt in de voordelen en de nadelen van de minilening kan je een weloverwogen keuze maken. Begin met het vergelijken van de verschillende aanbieders en let hierbij op de voorwaarden. Check de rentes, de looptijd en de eventuele boetes. Ik wens je veel succes en wijsheid bij het vinden van een geschikte minilening op bijvoorbeeld Hoeveelkaniklenen.info!