Voor en nadelen geldlening

Geld lenen

Zit u even krap bij kas en wilt u daarom geld lenen? Er kunnen verschillende redenen zijn waarom u extra geld nodig heeft. Er moet een rekening betaald worden, maar uw salaris is nog niet op uw rekening bijgeschreven, of u krijgt buitensporig hoge reparatiekosten aan de auto. Wat de reden ook is, het gaat er om dat u op de hoogte bent van de voordelen en de nadelen van geld lenen. Daarbij moet er wel gezegd worden dat deze voor- en nadelen afhankelijk zijn van het feit of u geld gaat lenen online, bij de bank of bij vrienden. Gaat u geld lenen, is het dringend of wacht u er toch nog even mee? U leest hier meer over de voordelen en nadelen van geld lenen.

Voordelen geld lenen

Het grote voordeel van geld lenen is dat het op verschillende manieren kan: online, bij de bank en bij vrienden. Dit geeft u veel mogelijkheden om aan extra geld te komen wanneer dit noodzakelijk is. Er zijn ook veel manieren om goedkoop geld te lenen en als u geld bij vrienden leent rekenen zij u vaak geen rente. Bij het lenen van geld heeft u meteen de beschikking over het geld. Een ander voordeel is dat er verschillende soorten leningen zijn waar u uit kunt kiezen.

Nadelen geld lenen

Als u geld gaat lenen dan bent u vaak verplicht om iedere maand een deel van de lening af te betalen en u moet er rente over betalen (tenzij u bij vrienden geld heeft geleend). Geld lenen heeft als nadeel dat uw vaste lasten toenemen. Er is dus minder ruimte in uw budget om in een dure maand bijvoorbeeld met geld te kunnen schuiven. U dient zich er bewust van te zijn wat geld lenen met u doet. De meeste mensen lenen in deze tijd alleen geld als het echt niet anders kan. Zij lenen ook niet meer dan ze nodig hebben, zodat de rente zo laag mogelijk kan blijven en uw maandelijkse lasten betaalbaar blijven.